Tochtvrije voordeur: tips om je huis warm te houden

Voordeur tochtvrij

Deze winter is wreed geweest. De temperatuur buiten voelt aan alsof hij in het ijs is gedompeld, en dat zal niet snel veranderen. Dit betekent dat uw huis ook aanvoelt als de poolgebieden, wat niet bepaald bevorderlijk is voor een gezellige sfeer. Om de kou tegen te houden, moet u manieren vinden om uw huis zoveel mogelijk te isoleren. En dat begint met het afsluiten van kieren in uw entree van de rest van het huis. Lees verder voor meer informatie over tochtvrije voordeuren en enkele eenvoudige tips die u deze winter tegen tocht kunnen beschermen.

Wat is een tochtvrije voordeur?

Tochtvrije voordeuren zijn de beste manier om uw huis tijdens de wintermaanden warm te houden. Deze deuren dichten de kieren tussen de buitenkant van uw huis en de buitenomgeving af, waardoor er geen warmte naar binnen en kou naar buiten kan. Wanneer de deur gesloten is, wordt de binnenkant van uw huis relatief warm gehouden door de warmte van uw huis, in plaats van gekoeld te worden door de koude buitenlucht.

Tochtvrije voordeuren zijn anders dan halfhoge of volle buitendeuren, die vaak geïsoleerd zijn voor geluidsisolatie, maar open staan en uw huis aan de buitenkant blootstellen. Dit kan leiden tot een ongelijke temperatuur in uw huis door de constante wind die door de deur naar binnen komt.

Dicht kieren tussen uw huis en de buitenwereld af

Uw huis is een van de eerste plaatsen waar u de temperatuursverandering van de seizoenen voelt. Dat komt omdat uw huis meestal geïsoleerd is terwijl de rest van de wereld dat niet is. Wanneer het buiten kouder is, daalt de temperatuur in uw huis meestal ook. Dit betekent dat uw huis vaak koeler is dan u zou willen. Daarom moet u kieren tussen uw huis en de buitenwereld afdichten.

Weerstrippen is een goedkope manier om dit te doen. U kunt weerstrips gebruiken om kieren tussen uw deur en de buitenkant van uw huis, tussen uw stoep en de buitenkant van uw huis en tussen uw ramen en hun kozijnen af te dichten.

Installeer een stevige deur

Andere tochtwerende maatregelen die u kunt nemen zijn het installeren van een massieve deur. Massieve deuren zijn dikker dan gewone deuren en zijn vaak gemaakt van metaal, hout of glasvezel. Ze zijn echter meestal vrij duur en niet voor iedereen haalbaar.

Een massieve deur kan een goede manier zijn om te voorkomen dat tocht uw huis binnenkomt, maar het is geen goede oplossing voor het afdichten van kieren tussen uw huis en de buitenwereld. Een massieve deur dicht bijvoorbeeld geen kieren af tussen uw huis en de buitenkant van het huis van uw buren, wat belangrijk is omdat die lucht bijdraagt aan uw algemene binnentemperatuur.

Samenvatting

Uw tochtvrije voordeur is een belangrijke bron van warmteverlies in uw huis. Het is essentieel om de kieren tussen uw huis en de buitenwereld af te dichten met tochtstrips, en u kunt ook een automatisch warmteoverdrachtssysteem op uw voordeur installeren als u in een bijzonder winderig gebied woont. U kunt ook kiezen uit massieve deuren, airconditioners of warmtepompsystemen. Bovendien kunt u de kou tegenhouden met een massieve deur en een airconditioner of warmtepomp.

Houd deze tips deze winter in gedachten om uw huis warm en veilig te houden.